Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 4 kippenborsten, fijngesneden
- 25 g roomboter
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 250 g champignons, in schijfjes
- 250 g kastanjechampignons, in schijfjes
- 400 ml kippenbouillon
- 350 g orzo
- 2 el zure room
- 3 el parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bosje dragon, fijngehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kippenborst toe. Bak 4-5 minuten tot de kip gaar is en zet apart.
- Smelt in een andere koekenpan de roomboter. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 3-4 minuten. Voeg de champignons en de kastanjechampignons toe en bak ca. 5 minuten.
- Breng in een andere pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de orzo en de kip toe en laat ca. 10 minuten koken. Giet af.
- Voeg de orzo en de kip toe aan het champignonmengsel en verwarm 3-4 minuten.
- Roer de yoghurt, de parmezaanse kaas en de dragon door de kip-champignonrisotto en serveer.