Kip-champignonrisotto

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenborsten, fijngesneden
  • 25 g roomboter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 250 g champignons, in schijfjes
  • 250 g kastanjechampignons, in schijfjes
  • 400 ml kippenbouillon
  • 350 g orzo
  • 2 el zure room
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bosje dragon, fijngehakt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kippenborst toe. Bak 4-5 minuten tot de kip gaar is en zet apart.
  • Smelt in een andere koekenpan de roomboter. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 3-4 minuten. Voeg de champignons en de kastanjechampignons toe en bak ca. 5 minuten.
  • Breng in een andere pan de kippenbouillon aan de kook. Voeg de orzo en de kip toe en laat ca. 10 minuten koken. Giet af.
  • Voeg de orzo en de kip toe aan het champignonmengsel en verwarm 3-4 minuten.
  • Roer de yoghurt, de parmezaanse kaas en de dragon door de kip-champignonrisotto en serveer.