Aantal personen: 5
Ingrediënten:
- 1 kg kalfsfilet
- 2 appels
- 600 g champignonmix
- 3 el citroensap
- 5 blaadjes salie
- 50 g rozemarijn
- 50 g walnoten
- 50 ml vermout
- 500 ml kalfsfond
- Peper en zout
- Maïzena
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de appel en snijd hem in blokjes. Besprenkel er het citroensap op voor de kleur te behouden en de smaak. Snijd de walnoten in brokjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in 2. Bak ze krokant in een pan met 1 el olijfolie. Voeg dan rozemarijn, de appelblokjes peper, zout en walnoten aan toe. Bak kort mee.
- Snijd het vlees overlangs tot 1 grote lap. Neem de champignons- en appelvulling en leg dit in het midden van het vlees. Rol het lapje vlees op en bind goed vast met keukentouw. Steek hier wat salie tussen en kruid met peper en zout. Leg de rest van de vulling in de ovenschaal. Bak in de oven voor 30min
- Neem een pan met het kalfsfond in. Doe er de vermout en wat peper bij en laat inkoken. Neem wat maïzena, los di op in 2 el water en voeg dit toe aan de saus om te binden.
- Serveer een plakje kalfsrollade met een extra schep vulling en de saus.