Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 300 g aardbeien, diepvries
- 250 g mascarpone
- 250 g platte kaas
- 1 eetlepel bloemsuiker
- 1 eetlepel zoetstof (bv. Canderel 100% sucralose)
- zeste van 1 citroen
- merg van 1 vanillepeul
Bereidingswijze
- Doe het diepvriesfruit in een pot en verhit. Roer regelmatig om en na 15 minuten bekom je een compote.
- Meng de mascarpone en de platte kaas in een kom.
- Roer de bloemsuiker en de zoetstof door het kaasmengsel.
- Roer er ook de zeste van citroen en de vanille doorheen en roer stevig door.
- Verkruimel de volkoren koekjes.
- Lepel wat koekjes in een glas, voeg daarna enkele lepels van het kaasmengsel toe en werk af met de compote.
- Op z’n best als het fruit nog een beetje warm is!
TIP: ook als je graag eens tiramisu maakt kan je wat calorieën uitsparen door een combinatie van platte kaas en mascarpone te gebruiken.
TIP2: Voor wie Fodmap-arm kookt: vervang de mascarpone en platte kaas door de lactosevrije alternatieven (van Diléa) én kies voor aangepaste koekjes (bv. die van Schär)