Kaasdessertje met rood fruit

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 300 g aardbeien, diepvries
  • 250 g mascarpone
  • 250 g platte kaas
  • 1 eetlepel bloemsuiker
  • 1 eetlepel zoetstof (bv. Canderel 100% sucralose)
  • zeste van 1 citroen
  • merg van 1 vanillepeul

Bereidingswijze

  • Doe het diepvriesfruit in een pot en verhit. Roer regelmatig om en na 15 minuten bekom je een compote.
  • Meng de mascarpone en de platte kaas in een kom.
  • Roer de bloemsuiker en de zoetstof door het kaasmengsel.
  • Roer er ook de zeste van citroen en de vanille doorheen en roer stevig door.
  • Verkruimel de volkoren koekjes.
  • Lepel wat koekjes in een glas, voeg daarna enkele lepels van het kaasmengsel toe en werk af met de compote.
  • Op z’n best als het fruit nog een beetje warm is!

TIP: ook als je graag eens tiramisu maakt kan je wat calorieën uitsparen door een combinatie van platte kaas en mascarpone te gebruiken.

TIP2: Voor wie Fodmap-arm kookt: vervang de mascarpone en platte kaas door de lactosevrije alternatieven (van Diléa) én kies voor aangepaste koekjes (bv. die van Schär)