Hollandse peulvruchtensalade met kruidendressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 350 g reuzenbonen, gekookt
  • 300 g kidneybonen, gekookt
  • 2 el gedroogde oregano
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 15 g peterselie, grof gesneden
  • 75 g rucola
  • Olijfolie 
  • Peper en zout

Voor de kruidendressing:

  • 5 g platte peterselie
  • 5 g basilicum
  • 8 el olijfolie
  • 3 el wittewijnazijn
  • Sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel de paprika over een bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster 15 minuten in de oven, haal eruit en zet apart.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruidendressing in de blender en maal de kruiden fijn.
  • Is de dressing te dik? Voeg dan 1-2 eetlepels olijfolie toe.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in de kom de reuzenbonen, kidneybonen en oregano goed.
  • Voeg de paprika, cherrytomaat, de helft van de peterselie en de helft van de kruidendressing toe en meng. 
  • Verspreid de rucola over de borden, verdeel daarover de peulvruchtensalade en besprenkel met de resterende dressing.
  • Garneer met de rest van de peterselie.