Hollandse erwtensoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ½ l water
  • 1 laurierblaadje  
  • 2 dunne prei stengels
  • 500g knolselderij
  • 2 schouderkarbonade
  • 300g erwten
  • 25g selderij
  • 250g boerenrookworst
  • Peper zout

Bereidingswijze:

  • Breng het water aan de kook met de erwten, schouderkarbonade, laurierblaadje en wat zout. Roer regelmatig. Laat 20min koken.
  • Kuis en snijd de prei en knolselderij in kleine blokjes. 
  • Haal de karbonades uit het water en snijd het vlees in stukjes. 
  • Doe het vlees, prei en knolselderij bij de soep en roer. 
  • Laat de soep 20min koken en roer regelmatig. De erwten zullen uit elkaar vallen en vanzelf de soep binden. 
  • Neem de rookworst en bak ze krokant in een pan. Snijd dan de worstjes in schijfjes.
  • Bij het serveren van de soep strooi je de worstjes op de soep.