Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 ½ l water
- 1 laurierblaadje
- 2 dunne prei stengels
- 500g knolselderij
- 2 schouderkarbonade
- 300g erwten
- 25g selderij
- 250g boerenrookworst
- Peper zout
Bereidingswijze:
- Breng het water aan de kook met de erwten, schouderkarbonade, laurierblaadje en wat zout. Roer regelmatig. Laat 20min koken.
- Kuis en snijd de prei en knolselderij in kleine blokjes.
- Haal de karbonades uit het water en snijd het vlees in stukjes.
- Doe het vlees, prei en knolselderij bij de soep en roer.
- Laat de soep 20min koken en roer regelmatig. De erwten zullen uit elkaar vallen en vanzelf de soep binden.
- Neem de rookworst en bak ze krokant in een pan. Snijd dan de worstjes in schijfjes.
- Bij het serveren van de soep strooi je de worstjes op de soep.