Heerlijke loempia’s

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 

  • 1 grote wortel
  • ¼ witte kool
  • 1 rode paprika
  • 100 g sojascheuten
  • 1 ui
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 200 g ongekookte zilvervliesrijst
  • 250 g ananas (op eigen sap)
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Snijd ¼ witte kool in fijne reepjes.
  • Schil de wortel en rasp fijn.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote wokpan en roerbak de witte kool, 100 g sojascheuten en de wortel 2 minuten. Kruid met peper & zout.
    Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op (later nog nodig). Snijd de ananas in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie. Stoof de ui en paprika. Voeg de bloem toe, samen met het ananassap, sojasaus, ketchup en azijn. Laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg daarna de stukjes ananas toe.
  • Leg in het midden van elk vel brickdeeg 2 eetlepels groenten en vouw de 2 zijkanten naar het midden. Vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia. Plak dicht met het losgeklopte ei.
  • Verhit nog 1 eetlepel olie in een pan en bak de loempia’s 3-4 minuten aan elke kant. (kan ook in de oven).
  • Verdeel de rijst samen met de zoetzure saus over de borden. Leg je loempia erbovenop.