Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 grote wortel
- ¼ witte kool
- 1 rode paprika
- 100 g sojascheuten
- 1 ui
- 8 vellen brickdeeg
- 1 ei
- 200 g ongekookte zilvervliesrijst
- 250 g ananas (op eigen sap)
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel azijn
- Peper & zout
Bereidingswijze:
- Snijd ¼ witte kool in fijne reepjes.
- Schil de wortel en rasp fijn.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote wokpan en roerbak de witte kool, 100 g sojascheuten en de wortel 2 minuten. Kruid met peper & zout.
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. - Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op (later nog nodig). Snijd de ananas in stukjes.
- Verhit 1 eetlepel olie. Stoof de ui en paprika. Voeg de bloem toe, samen met het ananassap, sojasaus, ketchup en azijn. Laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg daarna de stukjes ananas toe.
- Leg in het midden van elk vel brickdeeg 2 eetlepels groenten en vouw de 2 zijkanten naar het midden. Vouw de onderkant omhoog en rol op tot een loempia. Plak dicht met het losgeklopte ei.
- Verhit nog 1 eetlepel olie in een pan en bak de loempia’s 3-4 minuten aan elke kant. (kan ook in de oven).
- Verdeel de rijst samen met de zoetzure saus over de borden. Leg je loempia erbovenop.