Havermoutreep met aardbei en pistache

Voor 8 stuks

Ingrediënten:

  • 200 g havermout
  • 150 g aardbeien
  • 100 g appelmoes
  • 2 el kokosolie
  • 2 el notenpasta
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • Zeste van halve citroen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Schep de kokosolie, notenpasta en honing in een steelpan en zet op het vuur. Laat dit smelten en meng goed
  • Doe de havermout in een mengkom en schep de appelmoes erbij. Was de citroen en rasp ½ van de citroen bij de havermout
  • Was de aardbeien en snijd deze fijn. Hou ongeveer 5 aardbeien achter voor de garnering. Schep de aardbeien door de havermout en schenk de olie erbij
  • Doe het ei erbij en meng alles goed door elkaar, zodat het een vrij dik en stevig beslag is
  • Hak de pistachenoten graf
  • Schep het beslag nu in de bakvorm en strooi de overige aardbeien in schijven en de pistachenoten op de bovenkant
  • Steek het beslag voor 30 min in de oven tot het beslag gaar en goudbruin is
  • Laat afkoelen en snij dan in repen

Voedingswaarde: