Ingrediënten (± 5 pannenkoeken):
- 35 gram havermoutmeel (mix havermoutvlokken)
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- Scheutje plantaardige melk (haver-, soja-, amandelmelk)
- 1 theelepel kaneel
- Snuifje zout
- Boter, kokosolie of olijfolie
- Optioneel: 1 eetlepel agavesiroop of honing als topping
Bereidingswijze:
- Indien geen havermoutmeel: Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel.
- Dit kan eventueel ook met de staafmixer.
- Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens een losgeklopt ei, het bakpoeder, kaneel en zout en mix opnieuw in de keukenmachine.
- Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken.
- Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.
- Verhit wat boter/kokosolie/olijfolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Vuur niet te hoog. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant.
- Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.