Havermoutkoekjes

Ingrediënten (± 25 koekjes):

  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 80 gram zachte veenbessen
  • 110 gram rietsuiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram havermout
  • 3 druppels vanille-extract
  • 1 snuifje kaneel
  • ½ koffielepel zout

Bereidingswijze (± 30min.):

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Mix de zachte boter en de rietsuiker tot een glad mengsel
  • Voeg het ei, de bloem, het vanillearoma, de kaneel en het zout toe en mix alles
  • Voeg de havermout en de zachte veenbessen toe en meng met een vork
  • Schep met een koffielepel kleine porties deeg op een bakplaat met bakpapier
  • Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven
  • Haal uit de oven en laat de koekjes nog 5 minuten rusten op het bakpapier
  • Maak los en laat daarna afkoelen op een rooster