Ingrediënten (± 25 koekjes):
- 100 gram boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 80 gram zachte veenbessen
- 110 gram rietsuiker
- 100 gram bloem
- 100 gram havermout
- 3 druppels vanille-extract
- 1 snuifje kaneel
- ½ koffielepel zout
Bereidingswijze (± 30min.):
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Mix de zachte boter en de rietsuiker tot een glad mengsel
- Voeg het ei, de bloem, het vanillearoma, de kaneel en het zout toe en mix alles
- Voeg de havermout en de zachte veenbessen toe en meng met een vork
- Schep met een koffielepel kleine porties deeg op een bakplaat met bakpapier
- Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven
- Haal uit de oven en laat de koekjes nog 5 minuten rusten op het bakpapier
- Maak los en laat daarna afkoelen op een rooster