Havermoutcake

Ingrediënten:

  • 150 havermout
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 60 g ongezouten gemengde noten
  • 2 eieren
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl vloeibare margarine

Bereidingswijze:

  • Hak de gemengde noten in kleine stukjes en verwarm de oven 10 minuutjes voor op 170 °C
  • Vet een cakeblik dun in met vloeibare margarine of wat olie
  • Doe de melk, banaan en eieren in een grote kom en mix het geheel met een staafmixer tot het een glad beslag wordt
  • Voeg de havermout, bakpoeder en noten toe aan het beslag en meng het nog even kort tot het goed verdeeld is
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake af in 35 minuten
  • Prik met een satéprikker in de cake om te controleren of hij gaar is. Als er geen deeg aan het satéstokje blijft hangen is de cake klaar en haal je hem uit de oven
  • Laat de cake een half uurtje afkoelen