Hamburger ‘maison’

Ingrediënten (± 6 personen):

  • 6 hamburgerbroodjes
  • 400 gram filet americain natuur
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel oregano
  • Peper en zout

Voor het sausje:

  • 1 dikke zoetzure augurk
  • 125 gram yoghurt natuur
  • 3 eetlepels ketchup
  • Peper en zout

Bereidingswijze (± 15min.):

  • Meng de americain met het ei, het paneermeel en de pijnboompitten. Kruid met de oregano, peper en zout (goed doorkruiden!)
  • Rol 6 mooie bollen van het vlees en plet tot 6 hamburgers (niet te dik)
  • Snij elke tomaat in 6 gelijke schijven
  • Snij de zoetzure augurk in fijne schijfjes
  • Meng de ingrediënten voor het sausje
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers ± 5minuten aan elke kant op een matig vuur (afhankelijk van de dikte van de hamburgers)
  • Snij de hamburgerbroodjes voorzichtig open en plaats ze 5 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
  • Doe de hamburgers op de broodjes en garneer met 2 schijfjes tomaat en wat saus
  • Serveer met een lekker slaatje en gebakken aardappelen of frietjes
  • Tip: voeg eventueel extra groenten toe: bvb. Geraspte wortelen, komkommerschijfjes, enkele blaadjes sla,…