Ingrediënten (± 6 personen):
- 6 hamburgerbroodjes
- 400 gram filet americain natuur
- 2 tomaten
- 1 ei
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel oregano
- Peper en zout
Voor het sausje:
- 1 dikke zoetzure augurk
- 125 gram yoghurt natuur
- 3 eetlepels ketchup
- Peper en zout
Bereidingswijze (± 15min.):
- Meng de americain met het ei, het paneermeel en de pijnboompitten. Kruid met de oregano, peper en zout (goed doorkruiden!)
- Rol 6 mooie bollen van het vlees en plet tot 6 hamburgers (niet te dik)
- Snij elke tomaat in 6 gelijke schijven
- Snij de zoetzure augurk in fijne schijfjes
- Meng de ingrediënten voor het sausje
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hamburgers ± 5minuten aan elke kant op een matig vuur (afhankelijk van de dikte van de hamburgers)
- Snij de hamburgerbroodjes voorzichtig open en plaats ze 5 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven
- Doe de hamburgers op de broodjes en garneer met 2 schijfjes tomaat en wat saus
- Serveer met een lekker slaatje en gebakken aardappelen of frietjes
- Tip: voeg eventueel extra groenten toe: bvb. Geraspte wortelen, komkommerschijfjes, enkele blaadjes sla,…