Voor 6 stuks
Ingrediënten:
- 90g havermout
- 2 rijpe bananen
- 2 el chiadzaad
- 1 tl kaneel
- 100g noten naar keuze
- 1 tl vanille extract
- 4 gedroogde dadels
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de bananen in grote stukken en pureer ze of mix ze tot een puree
- Ontpit de dadels en snijd ze in fijne stukken
- Hak de noten fijn
- Meng de bananenpuree met de rest van de ingrediënten
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Schep het beslag op de bakplaat en druk stevig aan met een lepel
- Bak voor 30min in de oven
- Haal uit de oven en snijd onmiddellijk in repen
Voedingswaarde:
Hoeveelheid | En (kcal) | KH (g) | suiker (g) | Vezels (g) | Eiwit (g) | Vetten (g) | VV (g) | EOV (g) | MOV (g) |
Geheel (6 st.) | 1480 | 149 | 75 | 33 | 35 | 78 | 7 | 17 | 52 |
Per stuk (90 g) | 247 | 25 | 13 | 6 | 6 | 13 | 1 | 3 | 9 |