Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 aubergine, in blokjes
- 600 g tomaten, in blokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl nootmuskaat
- 100 g cherrytomaten
- 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 2 el balsamicoazijn
- 15 g verse basilicum, fijngesneden
- 400 g aardappelgnocchi
- 150 g mozzarella, in kleine blokjes
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Verhit wat olie in de stoofpan en fruit de uit glazig.
- Voeg de knoflook en aubergine toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en nootmuskaat toe en roer goed.
- Laat 5 min. op een laag vuur pruttelen.
- Voeg de cherrytomaten, zongedroogde tomaten en balsamicoazijn toe en laat nog 5 min. pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Ze zijn gaar als de deegballetjes komen bovendrijven.
- Verwarm de over voor om 200°C en vet een ovenschaal in met olie.
- Giet de gnocchi af en voeg toe aan de saus.
- Doe de gnocchi met de saus in de ovenschaal en verdeel de mozzarella erover.
- Bak de gnocchi 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de gnocchi-bake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.