Gnocchi-bake met aubergine en mozzarella

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 600 g tomaten, in blokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g cherrytomaten
  • 5 zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 2 el balsamicoazijn
  • 15 g verse basilicum, fijngesneden
  • 400 g aardappelgnocchi
  • 150 g mozzarella, in kleine blokjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verhit wat olie in de stoofpan en fruit de uit glazig.
  • Voeg de knoflook en aubergine toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en nootmuskaat toe en roer goed.
  • Laat 5 min. op een laag vuur pruttelen.
  • Voeg de cherrytomaten, zongedroogde tomaten en balsamicoazijn toe en laat nog 5 min. pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bereid de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Ze zijn gaar als de deegballetjes komen bovendrijven.
  • Verwarm de over voor om 200°C en vet een ovenschaal in met olie.
  • Giet de gnocchi af en voeg toe aan de saus.
  • Doe de gnocchi met de saus in de ovenschaal en verdeel de mozzarella erover.
  • Bak de gnocchi 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de gnocchi-bake 5 minuten afkoelen voor je hem serveert.