Gewonnen brood met rodevruchtencoulis

Ingrediënten:

  • Brood, bruin 90g (+/- 3 sneden)
  • Eieren 2 stuks
  • Melk, halfvolle 100ml
  • Kaneel 1 koffielepel
  • Snuifje zout
  • Rode diepvriesvruchten 50g
  • Gemengde zaden en pitten 10 gram
  • Olijfolie, 1 el

Bereidingswijze:

  • Kluts de eieren en de melk in een diep bord samen tot een homogene massa.
  • Voeg een snuifje zout en de kaneel toe.
  • Dompel de boterhammen onder en het mengsel.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.
  • Bak het brood aan beide zijden goudbruin.
  • Herhaal dit tot de boterhammen allemaal gebakken zijn.
  • Verwarm het diepvriesfruit in de microgolfoven.
  • Dien het gewonnen brood warm op en werk af met een eetlepel zaden en pitten

TIP: werk af met enkele fijngesnipperde basilicumblaadjes, munt, amandelschilfers, kokosschilfers, een eetlepel yoghurt,…