Gehaktballetjes met groentjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • ½ courgette
  • 2 kleine wortelen of 1 grote wortel
  • 500g rundergehakt
  • 50g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Enkele basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

  • Versnipper de sjalot. Pers het teentje look. Fruit de sjalot en look in een pan met 1 tl olie voor 5min.   
  • Was en schil de courgette en wortel. Rasp de courgette en wortelen fijn en laat 10 min. 
  • Meng nu de sjalot, look, courgette, wortel en Parmezaan samen. Meng zo kort als mogelijk, zo vermijd je dat de balletjes taaier worden. 
  • Rol nu balletjes ter grootte van een pingpongbal.
  • Neem een pan met 1 el olijfolie. Bak ze goudbruin aan alle zijden.