Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 175g gekookte kikkererwten
- 50g spinazie
- 1 el tahin
- 1 el citroensap
- ½ el mosterd
- 200 ml karnemelk
- 1 ½ eieren
- 1/8 tl bakpoeder
- 175g zelfrijzend bakmeel
- Peterselie
- Peper
- Zout
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl za’atar
Bereidingswijze:
- Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn met een mixer.
- Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag. Mix goed.
- Voeg op het laatst het bakpoeder en zelfrijzend bakpoeder toe.
- Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe naar smaak.
- Schep een ruime el van het beslag in het gourmetpannetje met een scheutje olijfolie en bak de beignet ongeveer drie minuten per kant.
- Tip: knoflooksaus of humus, om de beignets lekker in te dippen. Garneer deze dipsauzen met verse peterselie en wat za’atar.