Erwtenbeignets

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 175g gekookte kikkererwten 
  • 50g spinazie
  • 1 el tahin
  • 1 el citroensap
  • ½ el mosterd
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ½ eieren
  • 1/8 tl bakpoeder
  • 175g zelfrijzend bakmeel
  • Peterselie
  • Peper
  • Zout
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl za’atar

Bereidingswijze: 

  • Maal de kikkererwten, spinazie, tahin, paprikapoeder, citroensap en mosterd fijn met een mixer.
  • Giet de karnemelk erbij en kluts de eieren door het beslag. Mix goed.
  • Voeg op het laatst het bakpoeder en zelfrijzend bakpoeder toe.
  • Meng tot een goed samenhangend beslag, voeg peper en eventueel zout toe naar smaak.
  • Schep een ruime el van het beslag in het gourmetpannetje met een scheutje olijfolie en bak de beignet ongeveer drie minuten per kant.
  • Tip: knoflooksaus of humus, om de beignets lekker in te dippen. Garneer deze dipsauzen met verse peterselie en wat za’atar.