Energiereep met havermout, rozijnen en zaden

Ingrediënten:

  • 120 ml koolzaadolie
  • 200 g bruine suiker
  • 30 ml kandijsiroop
  • 1 el pindakaas
  • ½ tl vanille extract
  • 25g sesamzaad
  • 25g zonnebloempitten
  • 50g amandelschilfers
  • 50g rozijnen
  • 50g dadels (gehakt)
  • 225g havermout

Bereidingswijze:

  • Laat de koolzaadolie, bruine suiker, kandijsirooop, pindakaas en vanille extract samen in een pan op lage temperatuur smelten en roer het geheel om.
  • Haal de pan van het vuur en voeg sesamzaad, zonnebloempitten, amandelschilfers, rozijnen en gehakte dadels toe.
  • Mix alles
  • Voeg 225 gram havermout toe er roer goed door
  • Bekleed een bakblik van ongeveer 25 op 15 cm of gelijkaardig met bakpapier en giet het mengsel in het bakblik
  • Druk het mengsel goed een met een vork zodat het een stevige blok wordt
  • Zet het bakblik 10 à 15 minuten in de oven, op 180°C
  • Laat afkoelen
  • Snij de blok in repen

Voedingswaarde: