Energiereep met noten, zaden en gedroogd fruit

Ingrediënten:

  • 7 bananen (875 g)
  • Havermout (170 g)
  • Gedroogd fruit (105 g)
  • Pompoenpitten (75 g)
  • Lijnzaad (75 g)
  • Pompoenpitten (75 g)
  • gehakte amandelen (75 g)
  • gehakte pecannoten (75 g)
  • Ahornsiroop (210 ml)
  • Kaneel
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Blend de bananen en doe ze in een kom.
  • Voeg de droge ingrediënten en de ahornsiroop toe aan de kom met de gemixte bananen. Werk af met een snuifje zout en eventueel wat kaneel.
  • Doe het geheel in een bakplaat met bakpapier. Mik op een hoogte van ongeveer 2-3 cm.
  • Zet het geheel in de oven op 170°C gedurende 20-25 minuten tot het goudbruin kleurt.
  • Laat het geheel afkoelen en snij het geheel in een 30 tal bars.
  • Doe de bars in een luchtdichte verpakking en bewaar ze in de koelkast.

Voedingswaarde: