Ingrediënten:
- 10 ontpitte dadels
- 200 gram volkoren roggebrood
- 30 gram boter
- 1 kg kwark (natuur of met smaak)
- 50 gram 100% whey eiwitpoeder
- 200 gram light philadelphia
- 250 gram aardbeien of blauwe bessen (diepvries of vers)
- 12 gelatine blaadjes
Bereidingswijze:
- Doe de dadels samen met het roggebrood in een keukenmachine of blender en maal dit fijn.
- Smelt de boter en voeg dit toe aan de dadel/roggebrood mix.
- Beleg een springvorm met bakpapier en verspreid het mengsel over de bodem, druk dit goed aan met de achterkant van een lepel.
- Meng de kwark, eiwitpoeder en roomkaas met een lepel. Leg vervolgens de gelatine blaadjes, een voor een in koud water en laat deze 5 minuten weken.
- Maal je fruit met een staafmixer of in de blender fijn. Voeg vervolgens de helft van het kwarkmengsel toe aan het fruit.
- Knijp de gelatine uit en verhit dit vervolgens in een pan. Laat dit samen smelten tot een geheel.
- Voeg de helft van de gelatine toe aan het kwarkmengsel, en de andere helft aan het kwark-fruit mengsel. Roer beide mengsels goed door zodat de gelatine zich vermengd.
- Giet vervolgens je kwark mengsel op de bodem, vervolgens giet je het kwark-fruit mengsel bovenop het kwark mengsel.
- Laat de eiwitrijke kwarktaart 3-5 uur opstijven in de koelkast.