Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- Wortelen
- 4 Sinaasappelen
- 2 el olijfolie
- 2 eendenborstfilets
- Peper en zout
- Tijm
- 600 g krielaardappel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de wortels in hapklare stukjes.
- Rasp wat zeste van sinaasappel en houd aan de kant. Pers 2 sinaasappelen uit en snijd de rest van de sinaasappel in schijven en leg ook even aan de kant.
- Neem de eendenborsten en snijd er het vellaagje van met een scherp mes. Snijd aan deze kant kruiselings in het vlees. Doe 1 el olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak het vlees goudbruin aan beide zijden voor 3min. Kruid het vlees aan beide zijden met peper en zout en leg in een braadslee. Neem de aardappelnootjes en wortelen en leg deze ook in de braadslee. Doe er nog 1 el olijfolie op en kruid met peper, zout en tijm. Bak voor 20min.
- Neem de pan waar je de eend in gebakken hebt en bak de sinaasappel goudbruin. Bewaar warm in een bord.
- Haal het vlees uit de braadslee en laat in een aluminiumfolie nog 10min rusten.
- Neem de pan van de sinaasappel en giet hier de zeste en het sinaasappelsap in. Warm op. Doe hier de braadjus van de eendenborst in. Bind de saus met was maïszetmeel die eerst losgeroerd is in een apart potje met wat water.
- Snijd de eendenborst in plakjes en serveer alles op een warm bordje.