Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel (+- 400 gram)
- 200 ml kokosmelk
- 4 teentjes look
- ½ tl geraspte gember
- ½ tl koriander
- 1 tl kurkuma
- ½ tl currypoeder
- ½ tl komijn
- 90 g quinoa
- 3 tomaten
- 200 g kikkererwten, uit blik
- 3 stengels boerenkool
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes (ongeveer 1,5 cm).
- Stoom de zoete aardappel tot ze net niet gaar is.
- Zet tijdens het stomen van de zoete aardappel een pot op het vuur en doe er de kokosmelk in.
- Voeg de knoflook, de gember, de kurkuma, de koriander, het currypoeder, de komijn en de chili erbij.
- Zet op een laag vuurtje.
- Als de zoete aardappel klaar is met stomen voeg je deze toe in de andere pot.
- Spoel de quinoa en voeg deze ongekookt toe in de pot. Zet het vuur wat hoger.
- Hak de tomaten in blokjes en voeg deze toe (pitjes ook).
- Wanneer de quinoa bijna klaar is (niet meer crunchy), voeg je de kikkererwten toe.
- Verwijder de stammen van de boerenkool, hak de ‘bladeren’ fijn en voeg deze toe aan de stoofpot.
- Laat nog twee minuutjes verder garen.
- Voeg peper en zout toe.