Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 3 vastkokende aardappelen
- 2 middelgrote courgetten
- 2 rode paprika’s
- 4 eieren
- 200 ml light room
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
- 100 g geraspte mozzarella
- Cayennepeper
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de courgette in lange platte slierten met een mandoline. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten en steeltjes van de paprika en snijd in rondjes.
- Vet een quichevorm of ovenschotel in met wat olie. Bedek de bodem met de courgettelinten (een optie: weven is het mooist).
- Verdeel er de aardappelschijfjes en paprika over. Strooi er de peterselie over.
- Klop de eieren los met de light room en breng op smaak met peper, cayennepeper, gerookt paprikapoeder en zout. Giet het mengsel over de groenten.
- Strooi de geraspte kaas over de quiche en zet voor 35 minuten in de oven.