Courgettetaart met aardappel en paprika

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 

  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 middelgrote courgetten
  • 2 rode paprika’s
  • 4 eieren
  • 200 ml light room
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el gehakte peterselie
  • 100 g geraspte mozzarella  
  • Cayennepeper
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de courgette in lange platte slierten met een mandoline. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten en steeltjes van de paprika en snijd in rondjes.
  • Vet een quichevorm of ovenschotel in met wat olie. Bedek de bodem met de courgettelinten (een optie: weven is het mooist).
  • Verdeel er de aardappelschijfjes en paprika over. Strooi er de peterselie over.
  • Klop de eieren los met de light room en breng op smaak met peper, cayennepeper, gerookt paprikapoeder en zout. Giet het mengsel over de groenten.
  • Strooi de geraspte kaas over de quiche en zet voor 35 minuten in de oven.