Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 grote courgette (van ong. 450 gr)
- 1 kleine ui
- 100 gr ricotta
- 4 eieren
- Handvol fijngehakte peterselie
- 150 gr bloem
- Enkele druppels tabasco
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Rasp de courgette. Leg hem even in een vergiet. Strooi er zout over en laat 30 min uitlekken. Druk zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Spoel de courgette af onder koud stromend water en dep droog.
- Versnipper ui. Klop de eieren los. Meng de uitgelekte courgette met de ui, de ricotta, de eieren, de peterselie en de bloem. Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
- Verhit een bodempje olijfolie in een antiaanbakpan. Schep met een eetlepel ongeveer 3 tot 5 hoopjes in de pan, afhankelijk van de grootte ervan. Duw de beignets een beetje plat. Laat 3 minuten bakken.
- Keer de beignets om en laat nog 3 minuten bakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de courgettebeignets warm.
TIP: Lekker met een dip van yoghurt en fijngehakte verse peterselie.