Citroentiramisu

Aantal porties: 10

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 35 g stevia 
  • 1 citroen
  • 250 g platte kaas
  • 125 ml yoghurt, natuur, vanille
  • Scheutje limoncello
  • 12- 16 petit beurre koekjes

Bereidingswijze:

  • Scheid de eieren. Klop het eiwit op en zet even aan de kant. Weeg 35g stevia af en doe de helft bij de eierdooiers. meng dit goed. 
  • Pers de citroen uit, doe het sap met de rest van de stevia in een pan en laat even warm worden, niet aan de kook brengen. 
  • Laat dit een minuutje afkoelen en voeg het citroensap dan toe aan de eierdooiers. Meng dit goed. Doe de platte kaas en yoghurt bij het mengsel en roer weer goed. 
  • Neem het opgeklopt eiwit en roer dit zeer voorzichtig door het mengsel met een pannenlikker.  
  • Doe in een potje een scheutje limoncello. 
  • Neem de koekjes en dop deze kort eens in de limoncello en leg op de bodem van een schaaltje. Giet er de helft van de vulling bij. Leg weer een laagje koekjes die kort in de limoncello gedopt zijn en giet dan de rest van het mengel erop. Laat in de koelkast wat opstijven.