Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 85 g pure, zwarte chocolade (70%)
- El cacaopoeder
- ½ tl koffiepoeder
- 4 druppels vanille-extract
- 2 eiwitten
- 1 el suiker
- 50 g Griekse yoghurt, natuur
- Garnering:
- Amandelschilfers
- Rood fruit
Bereidingswijze:
- Smelt de chocolade au-bain-marie.
- Doe de cacaopoeder, koffiepoeder en vanille-extract bij 2 lepels water, meng dit eens en giet dit over de gesmolten chocolade.
- Als de chocolade te dun is kan je er een scheutje water aan toevoegen.
- Laat de chocolade nu afkoelen.
- Klop de eiwitten op en giet de suiker erdoor.
- Klop de yoghurt door de afgekoelde chocolade.
- Roer voorzichtig het opgeklopt eiwit door de chocolade met een pannenlikker.
- Giet in tassen en zet in de frigo
- Bij het serveren kan je amandelschilfers bakken en rood fruit erbij geven.