Chocomousse

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 

  • 85 g pure, zwarte chocolade (70%)
  • El cacaopoeder
  • ½ tl koffiepoeder
  • 4 druppels vanille-extract
  • 2 eiwitten
  • 1 el suiker
  • 50 g Griekse yoghurt, natuur
  • Garnering:
    • Amandelschilfers
    • Rood fruit

Bereidingswijze: 

  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Doe de cacaopoeder, koffiepoeder en vanille-extract bij 2 lepels water, meng dit eens en giet dit over de gesmolten chocolade.
  • Als de chocolade te dun is kan je er een scheutje water aan toevoegen.
  • Laat de chocolade nu afkoelen.
  • Klop de eiwitten op en giet de suiker erdoor. 
  • Klop de yoghurt door de afgekoelde chocolade. 
  • Roer voorzichtig het opgeklopt eiwit door de chocolade met een pannenlikker. 
  • Giet in tassen en zet in de frigo
  • Bij het serveren kan je amandelschilfers bakken en rood fruit erbij geven.