Ingrediënten (12 muffins):
- 2 bananen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ei
- 3 dl room
- 1 koffielepel boter
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 125 gram rietsuiker
- 100 gram chocoladecallets
- 1 zakje bakpoeder
- 4 eetlepels zonnebloemolie
Bereidingswijze (± 45min.):
- Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met het citroensap
- Scheid het eiwit van het eigeel
- Verwarm de oven 10minuten voor op 200°C
- Meng ondertussen de bloem met de suiker en het bakpoeder
- Doe de room in een kom en klop op, roer daarna de eidooier onder en klop het eiwit apart op
- Meng vervolgens het opgeklopte eiwit onder de room
- Voeg de schijfjes banaan, de zonnebloemolie en de chocoladecallets toe
- Doe het mengsel met bakmeel bij het roommengsel en roer tot een gladde massa
- Schep het deeg in ingevette muffin vormpjes en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven