Chocolade-banaanmuffins

Ingrediënten (12 muffins):

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 ei
  • 3 dl room
  • 1 koffielepel boter
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 125 gram rietsuiker
  • 100 gram chocoladecallets
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze (± 45min.):

  • Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met het citroensap
  • Scheid het eiwit van het eigeel
  • Verwarm de oven 10minuten voor op 200°C
  • Meng ondertussen de bloem met de suiker en het bakpoeder
  • Doe de room in een kom en klop op, roer daarna de eidooier onder en klop het eiwit apart op
  • Meng vervolgens het opgeklopte eiwit onder de room
  • Voeg de schijfjes banaan, de zonnebloemolie en de chocoladecallets toe
  • Doe het mengsel met bakmeel bij het roommengsel en roer tot een gladde massa
  • Schep het deeg in ingevette muffin vormpjes en bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven