Broccolisalade met kibbeling

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 700g zoete aardappel 
  • 350g kabeljauw
  • 150g bloem
  • Viskruiden
  • 1 ei 
  • 500ml melk
  • 50g pijnboompitten
  • 600g broccoli
  • 200g peultjes
  • 300g paprika’s  
  • 3 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Frietjes: Verwarm de oven voor op 180°. Schil de zoete aardappel en snijd ze in frietjes. Steek ze in een zak en kruid met peper en zout en 1 el olijfolie. Schud even zodat alles verspreid is. Leg ze op een ovenschaal en bak voor 20min tot ze goudbruin zijn.
  • Kibbeling: snijd de vis in blokken. Kruid ze met peper, viskruiden en zout. Laat dit even rusten in de frigo met de kruiden erop. Meng de melk, eieren en bloem tot een beslag. Wentel de blokjes vis erdoor en bak in een pan met 2 el olijfolie. 
  • Groenten: snijd de broccoli in roosjes en kook in een pot voor 3 min. spoel ze daarna af met koud water. Snijd de paprika in repen. Verhit een pan een bak de paprika met de broccoli gaar. Voeg op het einde de pijnboompitten toe. 
  • Serveer de frietjes, groentjes en kibbeling.