Ingrediënten (± 4 personen):
- Boterhamrolletjes met tonijn:
- ½ wortel, geraspt
- 95 gram tonijn in eigen nat (blik)
- ½ eetlepel mayonaise
- Boterhamrolletjes met kalkoenfilet:
- 4 sneetjes kalkoenfilet
- 1/3 komkommer, geraspt
- ± 10 blaadjes sla
- 1 eetlepel yoghurt natuur
- Boterhamrolletjes met ham:
- 4 sneetjes gekookte ham
- 1 raapje, in dunne schijven gesneden
- ± 10 sprietjes bieslook, fijn gesnipperd
- ½ eetlepel yoghurt natuur
- ½ eetlepel mayonaise
- 12 sneetjes brood
- Peper en zout
Voorbereiding + bereidingswijze (± 10min.):
Boterhamrolletjes met tonijn:
- Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork. Meng er ½ eetlepel mayonaise onder en kruid met peper en zout.
- Beleg 4 sneetjes brood met de tonijn met mayonaise en bestrooi met de geraspte wortel.
- Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.
Boterhamrolletjes met kalkoenfilet:
- Beleg 4 sneetjes brood met de kalkoenfilet, de geraspte komkommer en enkele blaadjes sla.
- Verdeel er 1 eetlepel yoghurt over en kruid naar smaak met peper en zout.
- Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.
Boterhamrolletjes met ham:
- Beleg 4 sneetjes brood met de gekookte ham en schijfjes raap.
- Meng ½ eetlepel yoghurt en roer er het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Verdeel over de 4 boterhammen en rol strak op tot een dikke worst. Snij middendoor.