Boterhamrolletjes

Ingrediënten (± 4 personen):

  • Boterhamrolletjes met tonijn:
    • ½ wortel, geraspt
    • 95 gram tonijn in eigen nat (blik)
    • ½ eetlepel mayonaise
  • Boterhamrolletjes met kalkoenfilet:
    • 4 sneetjes kalkoenfilet
    • 1/3 komkommer, geraspt
    • ± 10 blaadjes sla
    • 1 eetlepel yoghurt natuur
  • Boterhamrolletjes met ham:
    • 4 sneetjes gekookte ham
    • 1 raapje, in dunne schijven gesneden
    • ± 10 sprietjes bieslook, fijn gesnipperd
    • ½ eetlepel yoghurt natuur
    • ½ eetlepel mayonaise
  • 12 sneetjes brood
  • Peper en zout

Voorbereiding + bereidingswijze (± 10min.):

Boterhamrolletjes met tonijn:

  • Laat de tonijn uitlekken en prak fijn met een vork. Meng er ½ eetlepel mayonaise onder en kruid met peper en zout.
  • Beleg 4 sneetjes brood met de tonijn met mayonaise en bestrooi met de geraspte wortel.
  • Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.

Boterhamrolletjes met kalkoenfilet:

  • Beleg 4 sneetjes brood met de kalkoenfilet, de geraspte komkommer en enkele blaadjes sla.
  • Verdeel er 1 eetlepel yoghurt over en kruid naar smaak met peper en zout.
  • Rol op tot een dikke worst en snij middendoor.

Boterhamrolletjes met ham:

  • Beleg 4 sneetjes brood met de gekookte ham en schijfjes raap.
  • Meng ½ eetlepel yoghurt en roer er het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Verdeel over de 4 boterhammen en rol strak op tot een dikke worst. Snij middendoor.