Bosbessen trifle

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • Custard:
    • 20 g Zusto
    • 2½ maizena
    • 2 tl custardpoeder of vanillepoeder
    • 350 ml melk, halfvol
    • 1 eidooier
    • 3 druppels vanille-extract
    • 200 ml room
  • Cake:
    • 2 eieren
    • 40 g zusto
    • 50 g zelfrijzend bakmeel
    • 2 el jam 
  • Topping:
    • Bosbessen
    • Griekse yoghurt
    • Platte kaas
    • 1 el limoensap
    • Handje amandelschilfers

Bereidingswijze:

  • Custard:
    • Meng de zusto, maïzena en custardpoeder goed.
    • Roer 1 el melk erdoor en klop de eierdooier erdoor tot een glad mengsel.
    • Doe de resterende melk in een pan met vanille-extract.
    • Warm even door en doe dit dan bij het ander mengsel.
    • Roer dit goed tot een homogeen mengsel.
    • Doe dit mengsel nu in een schone pan en zet op een matig vuur.
    • Roer hier constant in en laat indikken.
    • Doe erna alles in een kom en zet even in de frigo.
  • Cake:
    • Verwarm de oven voor op 180°C. 
    • Doe de eieren en zusto in een kom en klop ze voor 5min tot een bleke massa.
    • Zeef het meel erdoor en roer er voorzichtig onder.
    • Doe dit beslag in een bakvorm en strijk glad.
    • Zet in de oven voor 25 min. Haal hem er uit en laat even afkoelen.
    • Halveer de cirkel horizontaal en smeer de jam aan beide zijden er tussen. 
    • Maak de lagen van de trifle zeker 3u voor serveren: 
    • Snijd de cake in stukjes en leg de helft onderaan.
    • Strooi 1/3 van het fruit op de cake en schep de helft van de custard erop.
    • Herhaal dit nog 1x.
  • Vlak voor het serveren:
    • Roer de yoghurt, platte kaas en limoensap goed door elkaar.
    • Schep dit op de custard en strooi de rest van de bessen erover.
    • Rooster de amandelschilfers goudbruin en strooi ze erbovenop.