Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- Custard:
- 20 g Zusto
- 2½ maizena
- 2 tl custardpoeder of vanillepoeder
- 350 ml melk, halfvol
- 1 eidooier
- 3 druppels vanille-extract
- 200 ml room
- Cake:
- 2 eieren
- 40 g zusto
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 2 el jam
- Topping:
- Bosbessen
- Griekse yoghurt
- Platte kaas
- 1 el limoensap
- Handje amandelschilfers
Bereidingswijze:
- Custard:
- Meng de zusto, maïzena en custardpoeder goed.
- Roer 1 el melk erdoor en klop de eierdooier erdoor tot een glad mengsel.
- Doe de resterende melk in een pan met vanille-extract.
- Warm even door en doe dit dan bij het ander mengsel.
- Roer dit goed tot een homogeen mengsel.
- Doe dit mengsel nu in een schone pan en zet op een matig vuur.
- Roer hier constant in en laat indikken.
- Doe erna alles in een kom en zet even in de frigo.
- Cake:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de eieren en zusto in een kom en klop ze voor 5min tot een bleke massa.
- Zeef het meel erdoor en roer er voorzichtig onder.
- Doe dit beslag in een bakvorm en strijk glad.
- Zet in de oven voor 25 min. Haal hem er uit en laat even afkoelen.
- Halveer de cirkel horizontaal en smeer de jam aan beide zijden er tussen.
- Maak de lagen van de trifle zeker 3u voor serveren:
- Snijd de cake in stukjes en leg de helft onderaan.
- Strooi 1/3 van het fruit op de cake en schep de helft van de custard erop.
- Herhaal dit nog 1x.
- Vlak voor het serveren:
- Roer de yoghurt, platte kaas en limoensap goed door elkaar.
- Schep dit op de custard en strooi de rest van de bessen erover.
- Rooster de amandelschilfers goudbruin en strooi ze erbovenop.