Aantal porties: 6
Ingrediënten:
- Bavarois:
- 500 g frambozen
- 10 g stevia
- 3 el citroensap
- 2 g agar-agar
- 500 ml kokosroom
- Coulis:
- 200 g frambozen
- 1 gelatineblad
- 80 ml water
- 1 el citroensap
Bereidingswijze:
- Bavarois:
- Kook de agar-agar met 70 ml water en 100 ml kokosroom gedurende enkele minuten.
- Pureer de frambozen, zeef de pitjes eruit indien je deze niet wil.
- Meng dit met de Stevia en citroensap.
- Voeg de opgeloste agar agar met de rest van de kokosroom toe aan het frambozenmengsel en klop het op.
- Giet in een vorm en laat opstijven in de frigo.
- Coulis:
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Mix de frambozen fijn en zeef dit, zodat alle pitjes er uit zijn.
- Zet het water op een vuurtje doe er de Stevia en citroensap bij, roer goed. Doe er dan de frambozenpuree bij en roer nog enkele minuten mee.
- Giet dit op de bavarois en zet nog even in de frigo.
- Serveer eventueel met wat extra frambozen en muntblaadjes.