Bavarois van framboos

Aantal porties: 6

Ingrediënten:

  • Bavarois:
    • 500 g frambozen
    • 10 g stevia 
    • 3 el citroensap
    • 2 g agar-agar
    • 500 ml kokosroom
  • Coulis:
    • 200 g frambozen 
    • 1 gelatineblad
    • 80 ml water
    • 1 el citroensap 

Bereidingswijze:

  • Bavarois: 
    • Kook de agar-agar met 70 ml water en 100 ml kokosroom gedurende enkele minuten.
    • Pureer de frambozen, zeef de pitjes eruit indien je deze niet wil.
    • Meng dit met de Stevia en citroensap.
    • Voeg de opgeloste agar agar met de rest van de kokosroom toe aan het frambozenmengsel en klop het op.
    • Giet in een vorm en laat opstijven in de frigo.
  • Coulis: 
    • Laat de gelatine weken in koud water.
    • Mix de frambozen fijn en zeef dit, zodat alle pitjes er uit zijn.
    • Zet het water op een vuurtje doe er de Stevia en citroensap bij, roer goed. Doe er dan de frambozenpuree bij en roer nog enkele minuten mee. 
    • Giet dit op de bavarois en zet nog even in de frigo. 
    • Serveer eventueel met wat extra frambozen en muntblaadjes.