Bananenbrood (met confituur)

Ingrediënten:

  • 2 bananen (260 g)
  • 40 g dadels, ontpit
  • 3 eieren (180 g)
  • Zout
  • 1 appel (125 g)
  • 40 g honing
  • 1 koffielepel bakpoeder (5 g)
  • 100 g bloem
  • 50 g havermout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Mix de bananen met de dadels tot een glad mengsel.
  • Klop de eieren los met een snuifje zout.
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Roer de eieren en appel dor het bananenmengsel.
  • Meng de honing, bakpoeder, bloem en de havervlokken. Roer door het beslag en giet in een bakvorm met antiaanbaklaag of bakpapier.
  • Bak gedurende 45 minuten in de oven.

Voedingswaarde:

Probeer te mikken op een portie die zeker 2 g/kg LG koolhydraten aanbrengt