Bananenbrood met chocolade

Ingrediënten:

  • Bananen 2 grote of 3 kleine
  • Eieren 3 stuks
  • Skyr 150g
  • Amandelmeel 100g
  • Volkorenmeel 100g
  • Bakpoeder 1 koffielepel (5g)
  • Cacaopoeder 1 eetlepel (14g)
  • Snuifje zout
  • Amandelen 30g
  • Honing/agave-/ahornsiroop

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Prak de bananen en een kom en meng samen met de eieren en de skyr tot een homogene massa.
  • Weeg in een andere kom de amandelmeel, volkorenmeel, het bakpoeder en het zout af en meng met een klopper de droge ingrediënten goed onder elkaar. 
  • Doe de droge ingrediënten bij het eimengsel en spatel het  door elkaar.
  • Stort de helft van het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) bakvorm.
  • Meng de cacaopoeder onder de rest van het beslag en giet verder in de bakvorm.
  • Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Laat langer bakken als er beslag blijft plakken aan een prikker.
  • Haal uit de oven, laat afkoelen en geniet van een plakje bananenbrood als ontbijt of bij een tasje koffie.