Ingrediënten:
- Bananen 2 grote of 3 kleine
- Eieren 3 stuks
- Skyr 150g
- Amandelmeel 100g
- Volkorenmeel 100g
- Bakpoeder 1 koffielepel (5g)
- Cacaopoeder 1 eetlepel (14g)
- Snuifje zout
- Amandelen 30g
- Honing/agave-/ahornsiroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Prak de bananen en een kom en meng samen met de eieren en de skyr tot een homogene massa.
- Weeg in een andere kom de amandelmeel, volkorenmeel, het bakpoeder en het zout af en meng met een klopper de droge ingrediënten goed onder elkaar.
- Doe de droge ingrediënten bij het eimengsel en spatel het door elkaar.
- Stort de helft van het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) bakvorm.
- Meng de cacaopoeder onder de rest van het beslag en giet verder in de bakvorm.
- Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Laat langer bakken als er beslag blijft plakken aan een prikker.
- Haal uit de oven, laat afkoelen en geniet van een plakje bananenbrood als ontbijt of bij een tasje koffie.