Amerikaanse pannenkoekjes (met siroop)

Aantal personen: 1

Ingrediënten:

  • Boekweit- of witte bloem (2 g/kg LG)
  • 8 g bakpoeder
  • Snuifje zout
  • Halvolle melk of sojamelk (4 ml/kg LG)
  • 1 groot ei (60 g)
  • 1 koffielepel boter of kokosolie (5 g)
  • Ahornsiroop of honing (0,5 g/kg LG)

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar.
  • Doe een beetje boter of kokosolie in de pan en giet het beslag in de pan.
  • Giet het beslag in de pan met een diameter van ongeveer 10 cm.
  • Zodra de pannenkoekjes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien.
  • Leg de pannenkoekjes op een stapel en overgiet met de ahornsiroop.

Voedingswaarde: (referentiepersoon 70 kg = +/- 9 pannenkoekjes)