Ingrediënten (± 16 wafels):
- 150 gram boter (+ 50 gram om te bakken)
- 500 gram bloem
- 150 gram suiker
- 20 gram verse gist
- 2,5 dl amandelmelk
- 1 eetlepel maïsolie
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze (± 20min. + 1 uur rust + 30min. bakken):
- Smelt 150 gram boter in een kookpot op een zacht vuur
- Giet de amandelmelk in een steelpan en verwarm tot hij lauw is
- Giet de lauwe amandelmelk in een kom en los er de gist in op
- Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
- Strooi het zout langs de rand en giet de amandelmelk met gist in het kuiltje
- Voeg ook de gesmolten boter, de olie en de suiker toe in het kuiltje
- Kneed tot een mooi, glad deeg
- Doe het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats
- Vet het wafelijzer telkens in met een beetje boter, schep met 2 lepels wat deeg op het ijzer en bak de wafels goudbruin