Amandelwafeltjes

Ingrediënten (± 16 wafels):

  • 150 gram boter (+ 50 gram om te bakken)
  • 500 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 20 gram verse gist
  • 2,5 dl amandelmelk
  • 1 eetlepel maïsolie
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze (± 20min. + 1 uur rust + 30min. bakken):

  • Smelt 150 gram boter in een kookpot op een zacht vuur
  • Giet de amandelmelk in een steelpan en verwarm tot hij lauw is
  • Giet de lauwe amandelmelk in een kom en los er de gist in op
  • Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden
  • Strooi het zout langs de rand en giet de amandelmelk met gist in het kuiltje
  • Voeg ook de gesmolten boter, de olie en de suiker toe in het kuiltje
  • Kneed tot een mooi, glad deeg
  • Doe het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 1 uur rusten op een warme plaats
  • Vet het wafelijzer telkens in met een beetje boter, schep met 2 lepels wat deeg op het ijzer en bak de wafels goudbruin