Ingrediënten (± 4 personen):
- 5 sneden gekookte ham
- 4 stengels prei
- 700 gram aardappelen
- 2 bolletjes mozzarella (2x125gram)
- 50 gram geraspte gratinkaas
- 4 eetlepels + 1 koffielepel boter
- 6 à 7 dl melk
- 3 eetlepels bloem
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze (± 15min. + 20min. in de oven):
- Schil de aardappelen en snij in schijfjes van ½ cm. Kook ze gedurende 3minuten
- Snij de prei in de lengte middendoor en dan in fijne halve ringen
- Snij de sneetjes ham in reepjes
- Snij de mozzarella in schijfjes
- Smelt 4 eetlepels boter in een grote kookpot en bak de halve preiringen gedurende ±5minuten
- Bestrooi de prei met de bloem en roer goed. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer tot een goed gebonden saus. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper zout
- Beboter een ovenschotel. Plaats een laagje met de schijfjes aardappel in de schotel, bestrooi met de hamreepjes en leg er de mozzarellaschijfjes op. Giet er de preisaus over.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20minuten in een op 180°C verwarmde oven. Zet de laatste 2 à 3 minuten de grill aan voor een goudbruin korstje.