Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- ½ rodekool
- 1 rode ui
- 1 groene appel
- 120 g walnoten (of pompoenpitten of zonnebloempitten)
- 150 g gerookte ham
- 250 g feta, verkruimeld
- 1 handvol kiemgroenten
- fleur de sel
Voor de vinaigrette:
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el koolzaadolie
- 2 el agavesiroop
- 4 e ciderazijn
- grof zout en peper
Bereidingswijze:
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met grof zout en peper.
- Snij de halve rodekool in flinterdunne reepjes. Breng op smaak met wat vinaigrette. Laat marineren. Voeg wat azijn toe voor een extra frisse toets.
- Pel en snij de ui in ringen. Schil de appel en snij in reepjes. Stamp de walnoten in grove stukken. Giet de ui, de appel en de noten bij de kool. Breng indien nodig op smaak met wat zout en voeg de rest van de vinaigrette toe. Snij de gerookte ham in fijne plakjes en verdeel over de salade. Werk af met de verkruimelde feta en de kiemgroenten en dien op.