Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie of kokosolie
- 2 grote ajuinen, fijn gesnipperd
- 3 teentjes look, fijngesnipperd
- 2 à 3 takjes tijm (of een halve koffielepel gedroogde tijm)
- 1 takje rozemarijn (of een ¾ koffielepel gedroogde rozemarijn)
- 1 eetlepel rode currypasta (Aziatische winkel of Delhaize, Colruyt)
- 2 courgettes, in blokjes gesneden
- 1 bosje verse koriander, houd de steeltjes en de blaadjes apart
- 6 kefirblaadjes (Aziatische winkel of Delhaize)
- 1,7 l groentebouillon (vetarm)
- 1 blik kokosmelk
- optioneel: vissaus
Bereidingswijze:
- Stoof de ajuin en look samen met de tijm en de rozemarijn in de olie.
- Voeg de currypasta toe.
- Voeg de courgette toe en laat deze even meestoven (roer er af en toe eens doorheen) gedurende enkele minuten.
- Voeg de kefirblaadjes en de koriandersteeltjes toe.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep 30 à 40 minuten zacht koken.
- Haal de kefirblaadjes uit de soep en mix de soep.
- Roer de kokosmelk door de soep.
- Breng op smaak met peper en zout of eventueel wat vissaus.
- Werk de soep af met de korianderblaadjes.
Kefir- of limoenblaadjes zijn niet zo makkelijk te vinden, je moet ervoor naar de Aziatische winkel of naar de Delhaize. Maar ze zorgen wel voor een heerlijk subtiele Aziatische toets. Je kan ze achterwege laten, maar dan verliest het gerecht een beetje aan cachet.
TIP1: Gun de soep de tijd om te trekken, dan smaakt ze nog zo veel beter! TIP2:
Met kip en bruine rijst maak je van deze soep in een handomdraai een lekkere maaltijdsoep.