info@dietist-tom.be — 0472 84 01 30

Ik eet héél graag sushi. Als aperitief, of als hoofdmaaltijd. Sushi bevat veel koolhydraten (rijst!) en is daarom een goeie energiebron. Maar op luie dagen, heb je niet zo veel energie nodig. Eens een koolhydraatarm alternatief voorzien is daarom een beter plan. De rijst vervang je gewoon door bloemkoolrijst en that’s it. Zelf sushi maken, is niet moeilijk en al zeker niet als het gaat om een versie met bloemkoolrijst.
Als je rauwe vis gebruikt, gebruik dan zeker verse vis die goed gekoeld werd en werk hygiënisch.
Liever vegetarisch? Vul de sushi dan met omelet of puur met groentjes. Edamameboontjes (=sojaboontjes) passen hier goed bij en zijn bijzonder voedzaam. Je vindt ze vers bij 
Carrefour, vers en diepvries bij Delhaize, en vers bij Albert Heijn.

Zelf sushi maken, lukt het best met een sushimatje. Dit kan je makkelijk online kopen, maar je vindt dit bijvoorbeeld ook bij Albert Heijn

Ingrediënten (voor ca. 30 sushi):

Bereidingswijze: