Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ajuin, fijn gesnipperd
- 1 teentje look, fijn gesnipperd
- 1 kg pompoen in blokjes, vers of diepvries
- 400 g savooikool, ontdaan van de nerven en in fijne reepjes gesneden
- 2 eetlepels lichte room, type Balade So light of Alpro Soya cuisine light
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 g varkenshaasje of vegetarisch alternatief (bv. Quorn gehakt)
Bereidingswijze
- Neem een diepe pot en stoof de versnipperde ajuin en look in 2 eetlepels olijfolie tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze enkele minuten meestoven.
- Voeg water toe tot de pompoenblokjes net onder water staan en voeg daarna de savooireepjes toe.
- Zet het deksel op de pot en laat 10 minuten koken.
- Laat de groenten uitlekken en plet ze.
- Voeg de room toe en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Bak het vlees of vegetarisch alternatief in 2 eetlepels vloeibare margarine.
- Snijd het vlees in stukjes en voeg ze toe aan de groentestoemp.
- Dien warm op.