Spinaziewraps vullen goed én ze zien er leuk uit. Ook lekker in kleine stukjes gesneden met een kerstomaatje erop als aperitiefhapje!
Dit recept is ook geschikt voor wie het laag-FODMAP-dieet volgt.
Ingrediënten:
voor een 4-tal wraps
- 2 handenvol verse spinazie
- 3 eieren
- 100 gr boekweitmeel (bv. deze van Aveve, of Delhaize)
- 200 ml water of (lactose- arme) melk of de helft water en de helft (lactose-arme) melk
- zout
Bereidingswijze:
- Hak de spinazie, klop de eitjes los en meng alle ingrediënten tot een homogeen beslag. Je kan dit best in een blender of hakker doen.
- Schep een grote lepel van het deeg in een opgewarmde pannenkoekenpan of antikleefpan. Draai het vuur wat lager, en laat de boekweitwrap langzaam garen. Als de onderkant lichtbruin wordt, keer je de wrap om en laat je de andere kant nog even mooi gaar worden.
- Je kan de wraps vullen naar eigen voorkeur: bijvoorbeeld met 40 g
- (lactosevrije) smeerkaas en 100 g gerookte zalm, kippenwit, tonijn, … en wat sla, rucola, komkommer, tomaat…