Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 50 g boter
- 3 el fijngesneden tuinkruiden (kervel, dille, bieslook,…)
- peper en zout
- 150 g polenta
- 500 ml groentebouillon
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Meng de boter met de fijngesneden tuinkruiden en wat peper en zout. Laat in de koelkast opstijven.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg olie en polenta toe (hou wat polenta over voor de afwerking) en laat deze enkele minuten vocht opnemen.
- Neem de pan van het vuur, laat wat afkoelen en voeg ei en kaas toe.
- Breng op smaak met peper en weinig zout.
- Rol met natte handen grote knikkers van het deeg. Maak in het midden een gaatje en steek er een stukje kruidenboter in.
- Sluit opnieuw tot een mooi balletje en rol nog even door de polenta.
- Bak de bolletjes in frituurolie goudbruin.
- Serveer onmiddellijk met een lekkere dipsaus.