Ingrediënten:
- Speltbloem (280 g)
- 2 koffielepels bakpoeder (10 g)
- Snuifje zout
- 3 eieren (180 g)
- Olijfolie (60 ml)
- Mandarijnen (300 g)
- Zoetstof gelijkgestemd aan 150 g suiker (bv. 150 g Zusto)
- Verse slagroom (150 g)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem een bakvorm en smeer in met wat olie en bloem of neem een bakpapier.
- Meng de bloem, bakpoeder en een snuifje zout.
- Mix in een andere kom de eieren, olie, mandarijnen en zoetstof. Hoe nog een mandarijnschijfje over voor elk stukje cake (9).
- Voeg nu tijdens het mixen op lage snelheid 1/3 van het bloemmengsel toe. Wanneer alles samenhangt, voeg dan nog 1/3 toe. Het laatste derde is voor de volgende stap.
- Schep nu met een metalen lepel rustig het overige 1/3 van het bloemmengsel onder de cake-mix. Doe dit rustig zodat er voldoende lucht mee kan gaan in het mengsel. Hierdoor zal er na het bakken een luchtige cake bekomen worden.
- Giet in de bakvorm en plaats in de oven gedurende 30-35 minuten.
- Wanneer de cake klaar is, laat deze dan afkoelen gedurende 2 minuten. Haal vervolgens uit de bakvorm en zet op een koelrekje.
- Klop vervolgens de verse slagroom op. Wanneer deze stijf is kan ze over de cake verspreidt worden. Leg op elk stukje cake ook een mandarijnschijfje.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid | En (kcal) | KH (g) | suiker (g) | Vezels (g) | Eiwit (g) | Vetten (g) | VV (g) | EOV (g) | MOV (g) |
Geheel | 2668 | 277 | 35 | 55 | 65 | 141 | 44 | 68 | 14 |
Portie (125 g) | 296 | 31 | 4 | 6 | 7 | 16 | 5 | 8 | 2 |
Bevat 42 g polyolen (4,6 g/portie)