Goeie zadencrackers zijn over het algemeen vrij duur voor wat je krijgt. Daarom bak ik ze regelmatig zelf. Dat kan met gewoon tarwemeel, maar deze variant met kikkererwtenmeel is mijn favoriet. Kikkererwtenmeel is rijk aan eiwitten en daardoor stillen deze crackers je honger goed. Het ideale tussendoortje, maar ze passen natuurlijk ook prima bij een grote kom soep. Je kan deze crackers 3 à 4 dagen bewaren, daarna zijn ze minder krokant.
Ingrediënten:
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 1 eetlepel pompoenpitten of zonnebloempitten
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- een beetje water, ca. 50 ml
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng het kikkererwtenmeel samen met de pitten en zaden, het zout, het bakpoeder en de olijfolie.
- Voeg langzaam water toe, tot het mengsel goed gaat plakken en kneed het deeg tot een bal.
- Rol de bal deeg uit, dit gaat makkelijkst tussen twee vellen bakpapier. Eventueel kan je er nu vormpjes uit steken, zelf breek ik de grote cracker in stukken na het bakken.
- Bak de crackers af, reken op 15 à 20 minuten, al naargelang jouw oven. Ze moeten goed krokant zijn op het moment dat je ze er uit haalt.
- Laat de crackers goed afkoelen vooraleer je ze in een luchtdichte verpakking steekt. Of eet ze meteen op 😉 Heerlijk met wat cottage cheese of pesto.