Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 hertenbout, niet ontbeend
- olijfolie
- 7 teentjes look, grof gehakt
- 1 ui, in schijfjes
- 1 blad laurier
- 2 kleine takjes tijm
- 250 ml witte wijn
- 4cl cognac
- 1 el rozemarijn, gehakt
- 6 el abrikozenconfituur met min 60% fruit
- zout, zwarte peper van de molen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven oven voor op 175 °C. Kruid de hertenbout royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een stoofpotje en kleur de hertenbout.
- Haal het vlees uit de stoofpot en fruit de look en de ui in het bakvocht. Voeg de laurier, de tijm, de witte wijn en de cognac toe. Doe het vlees terug in de stoofpot en zet 1u30 in de oven. Bevochtig het vlees regelmatig met het bakvocht.
- Meng de rozemarijn met de abrikozenconfituur. Een half uur voor het einde van de bereidingstijd smeer je de abrikozenconfituur op de bout om een gelakt korstje te krijgen. Bedek de hertenbout daarna met aluminiumfolie en laat rusten voor je het vlees in pakken snijdt.