Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Laag 1:
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels selder
- 4 wortels
- 1 el olijfolie
- 450 extra mager rundergehakt
- Scheutje rode wijn
- 4 tl tomatenpuree
- 1 blik tomatensaus (400g)
- 1 flinke hand peterselie
Laag 2:
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 3 aubergines
- Peper en zout
Laag 3:
- 1 el maïzena
- 300g Griekse yoghurt 0% vet
- 50g Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Laag 1:
- Schil en snijd alle groetjes fijn.
- Stoof de ui glazig in een grote pot. Voeg dan de rest van de groenten toe en stoof mee voor 5 min. Doe er de tomatenpuree bij en stoof mee voor 5min.
- Doe het gehakt erbij en bak mee tot hij bijna doorbakken is. Voeg dan een scheutje rode wijn en de tomatensaus toe.
- Versnipper de peterselie en voeg dit toe aan de saus. Laat dit nu voor 50min sudderen.
Laag 2:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de olijfolie in een potje. Doe het citroensap erbij.
- Was de aubergines, snijd ze in schijven en leg ze op een bakplaat.
- Bestrijk de aubergines met olie en kruid stevig met peper en zout.
- Steek de aubergines voor 20-25min in de oven.
Laag 3:
- Doe de maïzena in een potje en meng dit met 2 lepels yoghurt. Neem de rest van de yoghurt en meng er de eieren en de helft van de Parmezaanse kaas door.
- Neem het restje yoghurt met maïzena en voeg dit ook toe, meng zeer goed.
Lagen opbouwen:
- Verwarm de oven weer voor op 180°C.
- Neem een ovenschaal.
- Leg een eerste laag tomatensaus doe er de aubergine op en bedek er de saus zo goed mogelijk mee. Leg nog een laag tomatensaus en bedek weer met een laag aubergines. Doe als laatste het yoghurtmengsel erboven op en strijk glad. Strooi hier de rest van de kaas op.
- Steek in de oven voor 50min.