Je hebt even tijd nodig om dit recept klaar te maken, zéker als je het klaarmaakt in combinatie met de opgevulde paprika met couscous en feta zoals ik deed afgelopen week. Maak gewoon een dubbele portie dan heb je er ook dubbel zo lang plezier aan. Niemand die het erg vindt om dit twee dagen na elkaar te eten.
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 4 aubergines
- 6 el olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- een snuifje chilipoeder
- 40 gram amandelschilfers
- 15 g verse munt
- 1 teen knoflook
- 250 ml Griekse yoghurt
- een snuif peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergines (met steeltje) in de lengte door en maak met een mes inkepingen (kruisjes) in het vruchtvlees. Let op, laat de schil heel.
- Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel elke helft met een halve eetlepel olijfolie (dus 4 eetlepels olijfolie in totaal) en verdeel er de tijm en een beetje chilipeper over.
- Rooster de aubergines gedurende ca. 40 minuten in de oven.
- Rooster intussen de amandelschilfers in een pan (zonder vetstof te gebruiken) tot ze goudbruin zien.
- Hak de muntblaadjes fijn en meng ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Pers het teentje knoflook en meng de look met de Griekse yoghurt, breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Zijn de aubergines klaar? Schep dan wat van het yoghurtlookmengsel op de aubergines en besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met de amandelschilfers.
- Supercombo: eet deze aubergines met opgevulde paprika met couscous en feta volgens het recept van Jeroen Meus.