Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- Voor de frietjes:
- 1 grote zoete aardappel
- 1 grote pastinaak
- 1 grote peterseliewortel
- kokosolie of olijfolie
- himalayazout of zeezout
- Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1,5 el limoensap
- 1 el extra vierge olijfolie
- ¼ à ½ tl Himalayazout of zeezout
- cayennepeper
- gemalen komijn
- zwarte peper van de molen
- 2 el verse koriander
- 2 el lente-ui
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de groenten en snijd ze in frietjes.
- Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olie en zout naar smaak.
- Bak ze 10 minuten. Draai of schep ze om en bak ze nog eens 5 à 15 minuten. Hoe dunner de frietjes, hoe sneller gaar.
- Doe de ontpitte en gehalveerd avocado’s in een mengkom. Prak ze tot moes met een vork.
- Voeg het limoensap, de olijfolie, het zout, de cayennepeper, de komijn en de zwarte peper toe. Meng goed met een lepel.
- Voeg tot slot de fijngehakte koriander en lente-ui toe. Meng alles.