Ingrediënten:
- 120 ml koolzaadolie
- 200 g bruine suiker
- 30 ml kandijsiroop
- 1 el pindakaas
- ½ tl vanille extract
- 25g sesamzaad
- 25g zonnebloempitten
- 50g amandelschilfers
- 50g rozijnen
- 50g dadels (gehakt)
- 225g havermout
Bereidingswijze:
- Laat de koolzaadolie, bruine suiker, kandijsirooop, pindakaas en vanille extract samen in een pan op lage temperatuur smelten en roer het geheel om.
- Haal de pan van het vuur en voeg sesamzaad, zonnebloempitten, amandelschilfers, rozijnen en gehakte dadels toe.
- Mix alles
- Voeg 225 gram havermout toe er roer goed door
- Bekleed een bakblik van ongeveer 25 op 15 cm of gelijkaardig met bakpapier en giet het mengsel in het bakblik
- Druk het mengsel goed een met een vork zodat het een stevige blok wordt
- Zet het bakblik 10 à 15 minuten in de oven, op 180°C
- Laat afkoelen
- Snij de blok in repen
Voedingswaarde: