Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 2 broccoli’s
- 2 eetlepels peterselie
- Snuifje koriander
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 blokjes vetarme visbouillon
- 1 l water
- 250 g zalmfilet
- Viskruiden
- 20 ml vloeibare margarine
- 20 g bloem
- 200 ml visbouillon (waarin vis werd gepocheerd)
- Citroensap
- Dille
Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in roosjes en mix ze tot fijne kruimels
- Meng de broccolikruimels met peterselie, koriander, citroensap en olijfolie
- Breng op smaak met peper en zout
- Maak een vetarm visbouillonblokje fijn in 1 l water
- Verwarm het water tot net onder het kookpunt
- Breng de zalm in het water en pocheer in ongeveer 10 minuten
- Laat de zalm uitlekken op keukenpapier
- Breng de vis op smaak met viskruiden en peper
- Bewaar de bouillon voor de saus
- Smelt de margarine in een kookpot op een matig vuur
- Doe de bloem bij de gesmolten margarine en roer met een klopper
- Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’ tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt
- Voeg 100 ml visbouillon toe aan de roux en roer tot een smeuïg sausje
- Breng extra op smaak met wat peper, citroensap en dille