Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 500 g filet americain
- 4 aubergines
- 2 courgettes
- 1 plantje basilicum
- 100 g feta
- 375 g kerstomatensalsa
- 5 el olijfolie
- Provençaalse kruidenmix
- peper en zout
- 300 g risoni (Griekse pasta)
Bereidingswijze:
- Snipper de basilicum fijn.
- Snij in de lengte een plakje van elke aubergine zodat u ze kan uithalen. Hak het vruchtenvlees grof.
- Snij de ongeschilde courgettes in blokjes.
- Verkruimel de feta.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de stukjes kalkoen +/- 6 min. Kruid met peper en zout en zet opzij.
- Verhit 4 el olijfolie in een kookpot en stoof het vruchtvlees van de aubergines en de courgetteblokjes tot ze zacht zijn. Voeg op het einde de basilicum toe. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg de filet americain en de kerstomatensalsa toe.
- Vul de aubergines met de mengeling en zet 25 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, bestrooi met de feta en zet nog even onder de grill.
- Kook de risoni gaar.